Official Zession Powerwalk Trainers

Dan weet je zeker dat je goed loopt

Merel | Facebook Powerwalk Amsterdam

Als recreatief hardloper wilde ik altijd verder (tot aan de marathon) of sneller. Doelen stellen. Dat fanatieke dat zit in me. Er uit halen wat er in zit. Met plezier en zonder blessures 😉.

Een collega-gewichtsconsulent wees me in 2016 op de mogelijkheid om Powerwalktrainer te worden.  Nu gaf ik al wandeltrainingen, dus de overstap naar het fanatiekere Powerwalken was makkelijk gemaakt. Veel meer gericht op het vergroten van de conditie en kracht. En toch niet hardlopen. Want hardlopen is voor velen die bij mij komen om af te vallen niet haalbaar. En ik kon er mijn “eruit halen wat er in zit”-mentaliteit meer in kwijt.

Naast mijn 3 wandelgroepen heb ik op dit moment 6 Powerwalkgroepen in Amsterdam. Met mensen die bezig zijn met afvallen en mensen die prima op gewicht zijn. Zo leuk om te horen dat deelnemers echt merken dat hun conditie zo goed wordt. Dat ze ineens tijdens een zondagse wandeling sneller wandelen dan hun partner. Dat ze blij zijn dat ze dus toch kunnen sporten ondanks overgewicht, rugpijn, artrose, fibromyalgie, knieproblemen etc. Dat ze het sporten in de buitenlucht en het groene park zo fijn vinden. Dat ze blij zijn dat ze hun pogingen om hardloper te worden nu eindelijk achter zich kunnen laten. Want ze hebben een veel leuker en net zo effectief alternatief gevonden: Powerwalken.

Mijn motto tijdens de lessen: plezier hebben, goed (leren) luisteren naar je lichaam,  je grenzen opzoeken maar er niet overheen gaan en genieten van de omgeving.

Fokelina / www.lifestyle-4-you.nl
Een aantal jaar geleden begon ik met hardlopen. Ik deed keurig mijn trainingen, maar op een gegeven moment vonden mijn knieën het geen pretje meer en belandde ik bij de fysiotherapeut.
Een aantal jaren ben ik zoekende geweest naar de ideale sport voor mij, maar kwam er maar niet uit, tot ik op een gegeven moment, dat was in 2016, Zession Powerwalk op Facebook tegenkwam. Zelf was ik op dat moment actief met Bootcamp en het viel mij op dat daar geregeld deelnemers uitvielen vanwege lichamelijke klachten, maar deze mensen wilden wel heel graag buiten sporten.
Ik heb de knoop doorgehakt en ben met de opleiding tot Powerwalk Trainer begonnen. Heel spannend, want nu moest ik voor een groep gaan staan en lesgeven en dat was iets wat ik nog nooit had gedaan!
Powerwalk is een sport die door bijna iedereen beoefend kan worden, het is laagdrempelig en ook geschikt voor mensen met lichamelijke klachten, zoals heup- en rugklachten, bekkeninstabiliteit, reumatische klachten, knieklachten, overgewicht en ga zo maar door. Je traint op je eigen tempo en bent ook heerlijk in de buitenlucht, je kunt je hoofd legen en versterkt ook nog eens je spieren.

Inmiddels geef ik voor het derde seizoen wekelijks Powerwalktrainingen en ik moet zeggen, dat er steeds meer mensen enthousiast raken over het Powerwalken! Hoe gaaf is dat! Ik vind het super om te horen dat door het Powerwalken mensen minder last van hun lichamelijke problemen hebben.
Ik hoop dit nog een hele lange tijd te mogen doen en mensen blij te kunnen maken.

Marie-José | www.opgewichtvoedingsadvies.nl

Als gewichtsconsulent was ik op zoek naar een mooie aanvulling voor mijn klanten en voor mijzelf. Wandelen was al jaren een grote hobby van mij. In september 2017 kwam ik een bericht van Zession Powerwalk tegen op Facebook en ik was meteen enthousiast en heb contact gezocht met Karen. Eind november mocht ik me officieel Zession Powerwalk trainer noemen.

Sinds januari 2018 geef ik Powerwalk lessen in Waalwijk en Drunen. Ik vond het erg spannend om te starten omdat het lesgeven geheel nieuw was voor mij, maar het is zelfs leuker dan ik had gedacht. Inmiddels geef ik verschillende Powerwalk lessen aan heel enthousiaste deelnemers die het heerlijk vinden om lekker buiten te bewegen en de conditie te verbeteren.

Sietske / www.sunenwol.frl

Na jaren in het bankwezen te hebben gewerkt, kreeg ik te maken met een burn-out. Ik heb toen besloten het roer om te gooien en ben een opleiding tot vitaliteitscoach gaan volgen. In mijn praktijk Sûn & Wol (Fries voor Gezond & Wel) help ik nu mensen hun leef- en eetpatroon te verbeteren, zodat ze lekkerder in hun vel zitten en fitter, vrolijker en energieker worden. Naast workshops en individuele coaching, geef ik ook (stoel)massages én Powerwalktrainingen.
Ik heb altijd graag en veel gesport. Vanwege een knieblessure was hardlopen te belastend geworden …. en toen kwam Powerwalking en de Powerwalkschool op mijn pad: lekker buiten, stevig doorstappen ZONDER knieklachten (Powerwalking is minder belastend voor je gewrichten).

Inmiddels geef ik ook trainingen, heerlijk om anderen in beweging te krijgen en een mooie aanvulling op mijn Sûn & Wol-activiteiten.

Joyce: Al jaren kamp ik met reumatische klachten waardoor ik niet meer zo kon sporten zoals ik graag zou willen. Er moest iets zijn wat ik wel kon volhouden en waarin ik mijzelf in kon uitdagen. Zo zag ik op Facebook regelmatig berichten van Zession over powerwalken voorbij komen. Ik dacht dat moet ik toch ook kunnen? Ik heb mijn sportschoenen gepakt en ben gaan lopen. Heerlijk naar buiten, verstand op nul en gaan!

In mij praktijk voor gewichtsbeheersing zie ik regelmatig dat mensen om verschillende redenen niet meer bewegen. Druk met werk en gezin en geen tijd/geld hebben voor een lidmaatschap van een sportclub. Maar ook bewegingsangst i.v.m. overgewicht. Ik besloot dat ik powerwalken wilde gaan aanbieden in mijn praktijk. Omdat ik de juiste wandeltechnieken en lesmethode goed aangeleerd wilde krijgen heb ik de trainersopleiding bij Zession gevolgd.

Op dit moment geef ik wekelijks les aan een groep enthousiaste powerwalkers. Mensen met verschillende sportieve achtergronden en met verschillende redenen om weer gaan te bewegen. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen vooruit gaat en plezier heeft. Inclusief mijzelf. Terwijl ik heel lang alleen maar dacht aan wat ik niet meer kon had ik al die tijd kunnen powerwalken!

Imke / imkemarks@hotmail.com

Ik geef Zession Powerwalk trainingen in Eindhoven-Zuid en Waalre.
Voor meer informatie en lestijden stuur een mail naar imkemarks@hotmail.com

Esther / info@vitavitale.nl

Na een auto-ongeluk heb ik een lichte whiplash opgelopen. Hierdoor kon ik niet meer hardlopen zonder hoofdpijn te krijgen.

Omdat ik wel graag buiten beweeg, ben ik toen gaan wandelen in een wandelgroep voor mensen met rug- en nekklachten. Dit gaf me echter te weinig uitdaging. Ik wilde èn buiten bewegen èn echt aan mijn conditie werken. Via een collega-gewichtsconsulente kwam ik toen bij Zession Powerwalk uit.

Met Zession Powerwalk krijg ik echt een work-out, ben ik buiten en krijg ik geen hoofdpijn. Omdat er in Eindhoven geen lessen waren, ben ik zelf de trainersopleiding bij Karen gaan doen.

Hartstikke leuk om nu zelf de lessen te geven en mensen te enthousiasmeren voor powerwalk. Zowel de mensen die al een tijd niets aan beweging/sport gedaan hebben en conditie willen opbouwen als de mensen die al fitter zijn en meer uitdaging zoeken in het lopen.

Edith Kooijmans | Facebook

Ik ben trainer in de gemeente ’s-Hertogenbosch waaronder in Empel.
Een mooie rode draad in mijn persoonlijke leven als in mijn carrière is dat de medemens centraal staat. Een speerpunt is dan ook om je vooruit te helpen. Samen onderzoeken tijdens het trainingstraject naar authentieke wensen en dit realiseren in een leuke groep. Jezelf naar hoger niveau tillen is echt mogelijk.

Trainen is een perfect middel om in zetten als: vlotte conditieverbeteraar en als adequate krachttraining. De mentale component is sterk aanwezig en sociaal functioneren gaat beter. Naast mijn opleidingen in de sport en gezondheid ben ik een doorgewinterd sportfanaat, zowel in teamverband als solo in duursport én als begeleider. Ik sta je graag bij om te starten en /of je te laten groeien in gepast tempo. Niets is onmogelijk: jij bent je leider in je eigen groei

Esther / www.natuurlijkaktief.com

Een paar jaar geleden heb ik een flinke burn-out gehad, hier was ik redelijk uitgekomen maar volledig herstel had ik niet bereikt. Vorig jaar zat ik wederom tegen een burn-out aan, goede voeding, stressbeperking, ik heb me daar goed aan gehouden. Aan beweging deed ik ook, vooral naar de sportschool en wandelen. Dit voorjaar zag ik een advertentie over een powerwalkcursus van Zession. Hier heb ik aan meegedaan en aansluitend heb ik de opleiding tot powerwalktrainer gevolgd. Dit heb ik gedaan omdat het powerwalken mij zo goed heeft gedaan, ik voel me nu zo veel fitter en sterker. In een groep buiten sporten, fijne looptechnieken leren, dat doet echt goed! Het is een hele mooie aanvulling op mijn achtergrond als Sport- en beweegdocente voor 55+ ers.

Met veel enthousiasme geef ik nu zelf powerwalkcursussen en ben ik dankbaar dat ik dat kan doen. De burn-out heeft niet doorgezet en ik weet zeker dat het powerwalken hier een belangrijke rol in heeft gespeeld. Het zorgt ook voor een behoorlijke stressbeperking, mijn mentale kracht is sterk verbeterd.

Monique: Door een burn-out ben ik in aanraking gekomen met Zhi Neng Qi Gong, een Chinese bewegingsleer. In die periode ging ik steeds vaker naar buiten, de natuur in, lekker wandelen in mijn eigen tempo en deed ik aan nordic walking. Powerwalk ontdekte ik pas veel later. Na de eerste les bij Powerwalkschool Zession werd ik enthousiast. Ik vond het zo fijn om in een groepje met fanatieke enthousiaste deelnemers te wandelen in de natuur en tegelijkertijd ook oefeningen te doen om fysiek sterker te worden. Ik ben daarna meteen de opleiding gaan doen om zelf ook les te gaan geven. Ik bedacht dat Zhi Neng Qi Gong en Powerwalk voor mij een perfecte combinatie zou gaan worden om fit te blijven, fysiek en mentaal. Ik ga dagelijks een half uurtje naar buiten om te wandelen, vaak sportief afwisselend met power. Ik vind het heerlijk om te doen, het geeft me een vrij gevoel, ik voel me fitter en heb na een training weer volop energie om andere leuke dingen te doen.
Ik ben deze reis nog maar kort geleden begonnen maar ik weet nu dat ik de Qigong lifestyle wil gaan doorgeven en in de natuur wil gaan werken aan mijn conditie door te gaan powerwalken.

 

Ingrid: Powerwalking; ik doe het zelf al meer dan 20 jaar.

Na de geboorte van mijn jongste zoon was dat wat me weer in shape heeft gebracht. Toen ging heel Nederland rennen en ik wilde niet achterblijven. Dat leverde me een vervelende blessure op en daarop volgde een operatie. Advies; niet meer rennen. Het powerwalking heb ik meteen weer meer aandacht gegeven.  Binnen een mum van tijd had ik mijn conditie weer opgebouwd. Door een collega werd ik attent gemaakt op de Powerwalkschool van Karen Verheijke te Vught. Ben de training gaan doen en ben meteen gestart met groepen samenstellen. Voor mij als gewichtsconsulent is het een zeer waardevolle aanvulling in mijn praktijk.

Wat mij betreft gaan we met de Zession-methode heel Nederland veroveren!

Karen Verheijke

www.powerwalkschool.com

Op een laagdrempelige manier kan jij nu eindelijk ook lekker buiten gaan lopen met een groepje, genietend van de natuur, alleen maar toch samen, werken aan je conditie,  aan je spierkracht, op je eigen tempo, op je eigen niveau, met uitdaging, met rustmomenten en met veel plezier.

Als je kunt lopen maar niet te hard, kies dan voor Powerwalk. Heb je zin in meer power en actie, volg dan de cursus waarin je nog meer technieken leert.

Zession Powerwalk is dan echt iets voor jou.

Wil je ook Powerwalktrainer worden?

Doen! Het is echt superleuk!

Informatie